Tips inför köksplaneringen

Jag hittade en jättebra lista på vad man ska tänka på när man planerar ett nytt kök, en lista som jag har följt. Kika här!

Vi kan ju ta det steg för steg, enligt listan. För det fösta har jag nog samlat alla kökskataloger som finns. Jag har bläddrat, vikt hörn och bollat med Fredrik. Vi försöker att hitta en stil som känns fräsch och modern, men som inte skär sig totalt från tiden när huset byggdes. Man skulle kunna säga en tidlös, ren stil med personliga detaljer. Lite åt funkishållet men ändå inte.

bordsdukning
Viktigt med planeringen av köket!

Den andra punkten gällde funktion för köket och där är vi ganska på det klara med att vill ha gott om plats för gäster, minst 12 personer runt bordet har vi tänkt oss. Vi ska slå ut väggen mellan det lilla köket och matrummet och låta öppningen mot vardagsrummet bli större. Den lilla skärmväggen och dörren mot hallen har vi tänkt ta bort helt. Är det någon som har erfarenhet av att ta bort väggar så tar vi gärna emot tips på om det är något speciellt, förutom elen, man ska tänka på. Vi vet redan att man inte ska ge sig på bärande väggar, är lika bra att nämna.

Jag gjorde faktiskt en så där skalenlig modell, en utvecklad version av tipset från artikeln. Modellen gjorde jag i tjockt papper efter husets mått och sedan har jag klippt ut små figurer av skalenliga skåp, kyl- och frys, köksöar osv. Bra tips i artikeln att inte placera överskåp nära fönster för att de stjäl ljus. Det hade jag faktiskt inte en tanke på. Det står också i artikeln att det måste vara 51 cm luft i ytterkanterna av en skåprad om man ska kunna öppna luckorna helt. Det är mycket att tänka på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *