Sköna söndag

God söndagseftermiddag på er! Jag hoppas att ni har haft en lika skön helg som jag har. Igår var vi till badhuset, jag, Fredrik, min syster och hennes man… plus deras fyra barn. De är ganska små (2, 4, 6 och 8 år) så vår hjälp behövs för att de ska våga sig ut på lite större äventyr. Just i badhuset är det mycket som kan hända om man inte är vaksam. Med små barn i sällskap handlar det mycket om kallsupar, spring vid bassängkanten med små hala fötter, vilda rutschkanor och krock med andra i bassängen. Liten vill gärna göra som stor, men klarar inte alltid av det. Vi brukar helt enkelt ta hand om varsin unge, intensivt med jättekul. Man blir som ett barn själv och får liksom en ursäkt att busa på samma sätt som de. Här kan ni se en film som jag hittade på Youtube från badhuset i Borlänge.

Efter två timmar tog vi lite fika och sista halvtimmen satt vi i den varma bubbelpoolen. Det är lite kul, att alla i gänget gillar att basta, även tvååringen faktiskt. På eftermiddagen tog vi en promenad med Ceasar som hade fått varit själv alldeles för länge. Efter det var det middag och myskväll hemma hos syrran. Som tur är funkar det jättebra att ta med Ceasar dit, han gillar barn och reagerar inte ens när de sitter på honom, drar i morrhåren eller i svansen. Vi fick tacos, det funkar för alla, sedan massor av glass, godis och chips såklart. Barnen somnade rekordtidigt, det tar på krafterna att vara på badhuset! Vi vuxna var också ganska möra men efter vi fått mat i magen piggnade vi till och började planera en gemensam semester. Vi kom på att det skulle vara kul att hyra ett hus i Danmark tillsammans en vecka. Jag tror man kan behöva komma iväg från renoverandet för att man ska orka framöver.

Vi tog en långpromenad hem med Ceasar och idag har vi faktiskt varit ute och åkt skidor en kort sväng igen. Det fick räcka med fyra kilometer, för vi var ganska möra från gårdagen. Oavsett så var det skönt att komma ut. Man träffar ofta folk man känner på parkeringen vid skidspåren, och den här gången var den min gamla gymnasielärare i svenska som var där. Hon bjöd in mig till en litteraturcirkel som ska börja nästa vecka med ett gäng tjejer i olika åldrar. Jag läser ju faktiskt en och annan bok när jag hinner och det kan ju vara roligt att göra nya bekanta, så jag kanske åker dit.

Fredrik lagade maten, en härlig stor gryta med gulasch. Vi hade bjudit in våra grannar på middag, ett ungt par som också har hund. Det var första gången och riktigt avslappnat och trevligt, så det blir nog fler gånger. Det kan vara skönt att ha en bra relation med grannarna när man bor i hus. Inte bara för att låna socker eller vattna blommor åt varandra, utan för att kunna umgås och ha en trevlig stämning helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *