Skidor, mörker och luckor

Hej igen! Idag är jag ledig från jobbet, jobbar varannan lördag och nu var sovmorgonens ljuvliga tid inne. Jag brukar vara ganska morgonpigg på sommaren, men den här årstiden är jag svårväckt kan jag lova. Klockan elva åt vi frukost framför Vinterstudion på TV med tända ljus, jättemysigt. Det hade faktiskt kommit några centimeter snö under natten så vi blev sugna på att provåka skidorna vi köpte i våras. Till huset hör ett garage, så vi kunde stå därinne och sätta på tejpen, himla smidig uppfinning det där. Fredrik har åkt Vasaloppet en gång och är ganska flitig i skidspåren. Själv har jag ganska nyss upptäckt hur mysigt det faktiskt är. Man kommer ut i naturen, får bra träning och gör något tillsammans. Fredrik har lärt mig lite teknik, så jag hänger med hyfsat i hans tempo om han tar det lite lugnt.

Så härligt med vinterstudion 😀

Vi packade en ryggsäck, tog med Ceasar och drog iväg till ett jättefint friluftsområde här utanför kommunen. Oj, vad härligt vi hade det! Det var mer snö i skogen än inne i stan konstigt nog, men vi var nästan ensamma i spåret, så vi kunde ha Ceasar lös. Vi tog oss runt fem-kilometersrundan, fikade i solen och sen tog vi två kilometer till. Lovar att jag kommer att ha ont på insidan låren och mellan skulderbladen imorgon! Men härligt var det.

När vi kom hem var det kolsvart fast klockan bara var halv fyra. Och efter vi hade fått i oss lunch/middag kändes det som klockan var två på natten. Vi kröp upp i soffan med alla kökskataloger och alla sparade länkar på min dator, framför oss. Fredrik har inte riktigt hängt med i mina planer, så jag ville inviga honom och bolla lite. Det skulle vara så skönt om vi kunde komma fram till något beslut gällande köket – luckor, förvaring, belysning, skivor, vad som helst, bara vi har något att spinna vidare på. Vi satt hela kvällen och halva natten, men nu har vi kommit så långt att vi vet att det lutar åt köksluckor härifrån.

Inte för att vi tror att det ska bli fel på luckorna, men de har fem års garanti på luckorna och det trycker vi känns som ett stort plus i kanten. Något som vi tyckte var helt underbart var ju att de först monterar köket och besiktigar det, och sedan sker betalningen efter det på faktura. De erbjuder också räntefri avbetalning på valfri period. Ett tryggt köp på alla vis, känner vi. När man gör en sådan här stor investering, så vill man inte att det ska bli något strul. I ett kök är det så många millimeterskarvar, så det är bra att en fackman gör monteringen. De har en lucka i sin klassiska kollektion som vi tror skulle passa perfekt. Den heter Stil Ask, och finns i både släta luckor som vitrin och spröjsad vitrin.

Är det någon av mina läsare på bloggen som har erfarenhet av liknande luckor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *