Min nya utmaning – kakelsättning!?

Välkommen tillbaka! Hoppas att allt är bra med er alla. Idag jobbade vi extra länge och var extra mycket personal i blomsteraffären. Så här alldeles före lucia är det många som ska är utbjudna på middagar och glöggkvällar och som vill köpa med en blomma till värdinnan. Dessutom vill man ju göra extra fint i sina hem inför julen och tjocka släktens hembesök i jul. Alla butiker har öppet en timme längre nu, så här de två sista veckorna före jul. Det är så himla mysig stämning på stan med alla dekorationer och julmusik överallt.

När jag gick hem från jobbet gick jag förbi en kakelbutik som hade kvällsöppet. Jag ville se lite utställningskök och känna på materialen. Jag passade också på att fråga efter lite trender och vad som är lättskött och inte. Man får ofta väldigt bra hjälp när man går in i butik så där. Sedan köper man samma saker på nätet, lite fult gjort kanske, men det är ju ofta billigare så. Jag fick i alla fall reda på att matta ytor och natursten kan vara porös och dra till sig smuts. Om man inte tar bort den direkt kan den vara svår att få bort. Ett tag var det inne men en fin tapet istället för kakel, men en blank skiva som skydd. Det verkar bara ha varit en tillfällig trend, kakel verkar ändå vara det som är mest tåligt och klassiskt.

När jag kom hem så började jag kika på filmer på Youtube om hur svårt eller enkelt det skulle vara att sätta sitt eget kakel. Det verkar inte speciellt svårt och det skulle vara jättekul att veta att man har gjort det själv. Dessutom älskar jag att lära mig nya hantverk, så detta ska jag prova. Här är en av filmerna jag kikade på..

Jag tror att Fredrik får vara den som skär till bitarna och jag är kakelsättaren. Eftersom vi får ett kök med ganska mycket skåp längst väggarna, fördelat över stora ytor, så kommer kaklet vara avgörande för hur köket uppfattas. Mycket kakel gör ett kök lättstädat och är supersnyggt tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *