Förvaring & skivor gör köket

Jag började fundera kring bänkskivor och förvaring till köket. Det är ju det som gör kökets karaktär och utbudet är en djungel som får mitt huvud att svämma över. Dels har jag alla kökskataloger framför mig med vikta hundöron lite här och där, och dels har jag nätet med otaliga sidor som kan sätta min kreativa hjärna i spinn. Jag skulle jättegärna vilja ha en köksö med en skiva i granit. Jag vet att det är dyrt, men man kan ju leta efter någon importör eller köpa direkt från fabrik. Om man minimerar övriga bänkytor till det nödvändigaste så skulle man även kunna köra granit även till dem. Fördelen med riktig sten är ju att man kan ställa varma plåtar och formar direkt på skivan utan att den blir förstörd, det passar in i vårt tänk med naturmaterial och långsiktighet. Japp, granit får det bli. Tack för att du håller med mig

Sedan när det kommer till förvaring så hamnade jag på en bra sida med olika typer av tips.

Jag hatar ju att ha massa saker framme på diskbänken och överallt, tycker det ger ett rörigt intryck. Därför har jag helt skippat detta med öppna hyllor och att ha bestick hängandes över diskbänken, nä, bort med allt sådant. Det jag i så fall kan tänka mig att ha framme är snygga köksmaskiner, såsom bryggare, bakmaskin, blender och vattenkokare. Viktigt att det är designade och snygga grejor, annars åker de in i skåpet! Sedan kan jag tänka mig massor med blommor, det gör enormt mycket för trivseln i ett rum. Jag tänker mig spröda ljusgröna blommor, glashyllor med vita pelargoner i fönstren och vita, skira orkidéer överallt.

Jag gillar som sagt inte att ha för mycket saker framme. Därför behöver vi mycket förvaring. Vi har tänkt bygga ett rejält skafferi från golv till tak och gott om plats till grytor, bakbunkar, ugnsformar osv. Egentligen ska det vara gott om plats till allt som kan tänkas förvaras i ett kök, så att jag slipper ha något synligt på borden. De finaste glasen kan möjligtvis få en vitrindörr med blästrat glas, på sin höjd.

Hade det inte varit så att man förlorar förvaringsplats och att det är en massa extraarbete, så skulle jag slå till på den här köksön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *